Tørrfiskfilet
Av skreiHalvors Tørrfiskfilet av skrei er et naturprodukt produsert av tørrfisk av stor vinterskrei. Den tørkes i Lofoten i perioden mars-mai, og etterlagres/modnes i 4-12 måneder.

Skinn og bein fjernes for hånd under vanneprosessen. Det brukes kun rent, kaldt vann. Produktet vakuumpakkes og fryses umiddelbart etter at utvanning er ferdig.Tørrfiskfilet er dermed et ekte nordnorsk naturprodukt.
NB! Tørrfiskfileten kan variere i farge, hardhet og tykkelse. Det er flere faktorer som er med å påvirke det endelige resultatet, blant annet tørkeforholdene, lagringstid og størrelse på fisken.
INNHOLDSDEKLARASJON
Skrei og rent vann uten tilsetningsstoffer
HOLDBARHET
Fersk, kjølt: 2 døgn
Fersk, vakuumpakket, kjølt: 7 døgn
Frossen vakuumpakket: 18 måneder
ANBEFALT TINING
Tines i kjøleskap i ca. 1 døgn
TILBEREDNING
Tørrfiskfileten er en anvendelig råvare. Den tåler de fleste varmebehandlinger, som steking, baking i ovn eller den kan tilsettes direkte i rettene.
Relevante oppskrifter:
Andre produkter:
-
Tørrfiskfilet
Av skrei -
Tørrfiskfilet
av skrei -
Tørrfiskstrimler
Av skrei -
Tørrfisk loin fra Ballstad
Av skrei -
Klippfisk
Av torsk -
Klippfisk
Av sei -
Klippfisk Grill
Av skrei -
Klippfiskfilet
Av skrei -
Klippfiskstrimler
Av skrei -
Bolinhos - klippfiskboller
Portugisisk tradisjonsmat. -
Boknafisk fra Fredvang
av skrei -
Boknafisk loin fra Fredvang
av skrei -
Lutefisk Loin
Av skrei -
Lutefisk filet
av skrei -
Lutefisk
av skrei