Tørrfisksuppe med bacon og chorizo

30 min 2 porsjoner
Ingredienser:
- 500 g utvannet tørrfisk eller boknafisk i tynne strimler
- 4 - 5 finhakkede hvitløkbåter
- 1/2 dl olivenolje
- 1 kg grovhakkede hermetiske
- 1 finhakket rød chili
- 1 ts sukker
- 2 laurbærblad
- 100 g bacon i terninger
- 50 g chorizopølse i strimler
- 1 løk i tynne strimler
- 1 rød paprika i strimler
- 10dl fiskekraft
- Til servering:
- Brød og aïoli
Dette gjør du:
- Fres tomatene i olje. Tilsett hvitløk, chilipepper, sukker og laurbærblad og la det koke i 20 minutter, til det tykner. Sil blandingen.
- Fres tørrfisk, bacon, pølse, løk og paprika i 3-4 minutter.
- Tilsett en skje olivenolje om nødvendig.
- Hell på tomatsausen og fiskekraft og la suppen koke i et par min.
- Smak om den trenger ekstra salt og server den rykende varm med godt brød til.
- En kraftig spansk rødvin er beste drikke til suppen.