Tørrfisklasagne
Dette er en spennende og velsmakende variant av lasagne.

Ingredienser:
- 500 g Halvors Tørrfiskstrimler
- 5 dl melk
- 3 dl fløte
- 30 gram revet parmesan
- 150 gram revet ost (Jarlsberg)
- 2 ss finhakket rød paprika
- 2 ss finhakket grønn paprika
- 2 ss finhakket løk
- 2 fedd finhakket hvitløk
- ½ ts tørket timian
- 16 stk lasagneplater
- ½ dl olivenolje
- Salt pepper
Dette gjør du:
Fordel tørrfiskstrimler i en ildfast form. Ha over ca. 1,5 ts fint salt. Bak tørrfiskstrimlene i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Det anbefales å hakke tørrfiskstrimlene i litt mindre biter når de er avkjølt, slik at de fordeler seg fint i den ferdige retten.
Ha olivenoljen i en kasserolle og stek rød og grønn paprika i oljen. Tilsett deretter løk, hvitløk og tørket timian. Surr dette til løken er blitt blank.
Tilsett melk og fløte og kok opp. Ha i parmesan og 50 gram av den revne osten. Det er viktig at sausen ikke koker etter at osten er tilsatt. Ha i de bakte tørrfiskstrimlene og smak til sausen med salt og pepper.
Fordel litt av blandingen i en ildfast form, legg så på lasagneplater. Fortsett deretter med å fordele saus og lasagneplater slik at det blir 4 lag med lasagne plater. Avslutt med saus.
Det er viktig å knekke av hjørnene på lasagneplatene slik at de kommer helt ut til kantene i formen. Pass også på så det ikke ligger plater over hverandre uten at det er saus mellom.
Fordel til slutt 100 gram revet ost over, og stek i ovnen på 200 grader i 30 minutter. Dersom du ønsker å bruke varmluft bør temperaturen senkes til 170 grader.
Serveres med grønn salat og godt brød.