Sveins tørrfisksandwich à-la Cæsar
Dette er en super lunchrett som smaker himmelsk!

Ingredienser:
- 500 gram Halvors tørrfiskstrimler
- ½ stk rødløk i tynne ringer
- 1 stk Romano salat revet
- 1 stk lollo rosso salat revet
- 8 stk cherrytomat
- 2 stk egg
- 4 stk store skiver mellomgrovt brød
- 2 stk eggeplomme
- 1 ss Melk
- 1 ts dijonsennep
- ½ fedd hvitløk finhakket
- 4 stk finhakket ansjosfileter
- 1 dl solsikkeolje
- ½ dl olivenolje
- 40 gram revet parmesan
- Saft av ½ sitron
- ¼ ts salt
- ¼ ts kajennepepper
- 4 skiver sprøstekt bacon
Dette gjør du:
Slik gjør du:
Tørrfiskstrimlene:
Fordel tørrfiskstrimlene i ildfast form, ha på ca 40 gram salt og 3 ss olivenolje. Bland sammen. Bak tørrfiskstrimlene i ovn på 200 grader i ca 12 minutter, hell av væsken som er i formen.
Cæsar dressing:
Bland sammen eggeplomme, dijonsennep, hvitløk, sitronsaft og ansjos. Spe med solsikke olje i tynn stråle mens du pisker kraftig. Spe deretter inn olivenoljen. Smak til med salt og kajennepepper.
Sandwich:
Pisk sammen egg og melk. Dypp brødskivene i eggeblandingen, og stek i panne på medium varme til de har gylden farge på begge sider.
Servering:
Bland sammen salatene, tomat, rødløk og tørrfiskstrimler. Vend inn Cæsar dressing. Anrettes på sandwich og toppes med sprøstekt bacon.