Skarvens grillede tørrfisk

40 min 2 porsjoner
Ingredienser:
- 400 g Halvors tørrfiskfilet
- 400 g små poteter
- 150 g bacon
- 25 g smør
- Litt olivenolje
GULROTSTUING
- 150 g gulrøtter i terninger
- 2,5 dl melk
- 2,5 dl matfløte
- 30 g smør
- 1/2 ts salt
- Pepper
- Maisenna
HVITLØKSMØR
- 125 g smør
- Litt salt og pepper
- 1/4 dl soyaolje
- 1-2 ?nhakkede hvitløksbåter
- 1/2 ss hakket persille
- 1 ss sitronsaft
- 1 egg
Dette gjør du:
- La tørrfiskfileten ligge i 5% saltlake ( 50 g salt pr liter vann) i ca. 20 minutter, skyll av og tørk.
- Varm opp melk og smør til stuingen. Tilsett muskat, salt og pepper. Hell i melk og fløte og jevn med maisenna. Gulrøttene kokes møre i lettsaltet vann. Bland sammen til stuing. Stek bacon i terninger eller strimler.
- Rør smør til hvitløksmør hvitt og skummende i en miksmaster. Tilsett resten av ingrediensene under kjøring. Rør alt godt sammen.
- Fisken stekes i olje ca 3 minutter på hver siden. Så fordeles hvitløkssmøret på, og den gratineres ett minutt under grill i ovn.
- Server retten med stuingen, kokte poteter, bacon og baconfettet.