Halvors ovnsbakte klippfisk

40 4 porsjoner

Ingredienser:

  • 1 kg Halvors Klippfisk
  • 150g bacon i skiver (del skivene
  • i fire og legg på toppen)
  • 1 kg kokte poteter i skiver
  • 250 g løk i skiver
  • 3 fedd finhakket hvitløk
  • 1 glass grillet paprika
  • (kuttes opp)
  • 15 cherrytomater delt i to
  • Pepper
  • 2 - 4 dl olivenolje (etter ønske)
  • 50 g sort oliven

Dette gjør du:

  • Varm opp olivenoljen sammen med hvitløken.
  • Legg lagvis i ildfast form i rekkefølge: hvitløksolivenolje som dekker bunnen, potet, fisk, løk, hvitløk, grillet paprika, potet, bacon, tomat, sort oliven. Ha på litt pepper mellom hvert lag. Hell over resten av hvitløksolivenolje til slutt.
  • Stekes i ovn i ca. 30–40 min. på 180 grader.
Åpne meny