Mantecato
Dette er en klassisk tørrfiskrett fra Veneto i Italia som passer godt til forrett eller som et lite snackmåltid.
30 4 porsjoner
Ingredienser:
250 g tørrfiskfilet
2 dl melk
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
3 ss kremfløte
salt og pepper
0,25 stk sitron
1 ss persille, frisk
4 skiver loff
Tomat
Dette gjør du:
- Kok fisken i melk sammen med hakket hvitløk til den er mør.
- Ta den opp av melken og visp fisken med håndvisp til den faller godt fra hverandre.
- Rør fisken i maskin med elteklør. Spe med olje og fløte til en fin mos.
- Start med minste mengde olje og fløte og spe i etter hvert. La maskinen gå i minst 30 minutter, så mosen blir godt arbeidet og jevn.
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft og rør inn persille like før servering.
- Del loffskivene i to eller fire og legg tørrfiskmos på skivene og topp med en liten tomatbåt.