Tørrfiskrisotto med asparges

Tørrfiskrisotto er en av våre favoritter på Halvors. Retten er enkel å lage, og den smaker veldig godt.

45 4 porsjoner

Ingredienser:

  • 500 g tørrfiskstrimler
  • Salt
  • Pepper
  • Olivenolje
  • 4 Asparges
  • Smør

Risotto:

  • 4 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk – finhakket
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 1,2 liter vann eller grønnsakskraft
  • 7 dl risottoris
  • 50 g smør
  • 50 gr parmesan
  • Salt
  • Pepper

Dette gjør du:

Bak tørrfiskstrimler med salt, pepper og olivenolje i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter.

Asparges stekes lett i smør i en stekepanne i 3-4 minutter.

Risotto:

Fres sjalottløk og hvitløk i litt olivenolje til løken er blank. Ha i risottorisen og stek i 2-3 minutter.

Tilsett hvitvin, la det koke ned.

Tilsett vann eller grønnsakskraft litt etter litt.

Koketiden er 15 – 20 minutter.

Når risottoen er ferdig tilsettes smør og revet parmesan. Rør inn ovnsbakt tørrfiskstrimler. Ved servering stør du litt ekstra parmesan over.

Serveres med smørstekt asparges og godt brød.

Åpne meny