Tørrfiskrisotto med asparges
Tørrfiskrisotto er en av våre favoritter på Halvors. Retten er enkel å lage, og den smaker veldig godt.
45 4 porsjoner
Ingredienser:
- 500 g tørrfiskstrimler
- Salt
- Pepper
- Olivenolje
- 4 Asparges
- Smør
Risotto:
- 4 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk – finhakket
- 2 dl tørr hvitvin
- 1,2 liter vann eller grønnsakskraft
- 7 dl risottoris
- 50 g smør
- 50 gr parmesan
- Salt
- Pepper
Dette gjør du:
Bak tørrfiskstrimler med salt, pepper og olivenolje i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter.
Asparges stekes lett i smør i en stekepanne i 3-4 minutter.
Risotto:
Fres sjalottløk og hvitløk i litt olivenolje til løken er blank. Ha i risottorisen og stek i 2-3 minutter.
Tilsett hvitvin, la det koke ned.
Tilsett vann eller grønnsakskraft litt etter litt.
Koketiden er 15 – 20 minutter.
Når risottoen er ferdig tilsettes smør og revet parmesan. Rør inn ovnsbakt tørrfiskstrimler. Ved servering stør du litt ekstra parmesan over.
Serveres med smørstekt asparges og godt brød.