Moqueca de Bacalhau

40 min 2 porsjoner

Ingredienser:

  • 800 g Halvors Klippfisk
  • ½ dl extra virgin olivenolje
  • 3 hvitløksbåter
  • 1 middels stor løk i skiver
  • 3 finhakkede tomater
  • 5 dl kokekraft fra fisken
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl frisk koriander
  • 1 laurbærblad
  • 1 ¼ dl kokosmelk
  • Saften fra 1 lime

Dette gjør du:

  • Del fisken i serveringsstykker og la den trekke i vann i 15 minutter.
  • Stek løk, tomater og hvitløk i olivenolje i 5 minutter. Tilsett fem dl kokekraft fra fisken, laurbærblad og tomatpuré.
  • Kok til sausen tykner. Da tilsettes kokosmelk. Legg i fisken og la den trekke noen minutter i sausen. Tilsettes koriander og limesaft. Servér med ris og maniok (casava) mel.
Åpne meny