Moqueca de Bacalhau

40 min 2 porsjoner
Ingredienser:
- 800 g Halvors Klippfisk
- ½ dl extra virgin olivenolje
- 3 hvitløksbåter
- 1 middels stor løk i skiver
- 3 finhakkede tomater
- 5 dl kokekraft fra fisken
- 2 ss tomatpuré
- 2 dl frisk koriander
- 1 laurbærblad
- 1 ¼ dl kokosmelk
- Saften fra 1 lime
Dette gjør du:
- Del fisken i serveringsstykker og la den trekke i vann i 15 minutter.
- Stek løk, tomater og hvitløk i olivenolje i 5 minutter. Tilsett fem dl kokekraft fra fisken, laurbærblad og tomatpuré.
- Kok til sausen tykner. Da tilsettes kokosmelk. Legg i fisken og la den trekke noen minutter i sausen. Tilsettes koriander og limesaft. Servér med ris og maniok (casava) mel.