Halvors klippfisk med pasta og ostesaus

4 porsjoner

Ingredienser:

  • 500 g klippfiskstrimler
  • 1 paprika
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 500 gram pasta

Ostesaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 100 g revet Jarlsberg
  • 1 dl matfløte
  • ¼ ts malt muskatnøtt
  • 2 ts frisk timian, kun bladene
  • Kvernet pepper
  • ½ ts salt

Dette gjør du:

Ostesaus
Smelt smøret, tilsett muskat i smøret, deretter hvetemelet. La dette surre i ca. 2 minutter. Spe med melken litt om gangen, rør godt. Kok opp under omrøring og la sausen koke i ca. 5 minutter. Tilsett osten og matfløten, Sausen må ikke koke etter osten er tilsatt. Smak til med nykvernet pepper og salt.

Garnityr
Skjær løk og paprika i terninger. Finhakk hvitløk. Surr grønnsaker i olivenolje til løken er blank. Ha grønnsakene over i sausen. Surr klippfiskstrimlene i olje til væsken har fordampet, og ha den sammen med grønnsakene i ostesausen.

Pasta
Kok pasta etter anvisning på pakken. Ha den kokte­ pastaen over i ostesausen. Tilsett timian og server straks.

Åpne meny