Halvors klippfisk med pasta og ostesaus

4 porsjoner
Ingredienser:
- 500 g klippfiskstrimler
- 1 paprika
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 500 gram pasta
Ostesaus:
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 100 g revet Jarlsberg
- 1 dl matfløte
- ¼ ts malt muskatnøtt
- 2 ts frisk timian, kun bladene
- Kvernet pepper
- ½ ts salt
Dette gjør du:
Ostesaus
Smelt smøret, tilsett muskat i smøret, deretter hvetemelet. La dette surre i ca. 2 minutter. Spe med melken litt om gangen, rør godt. Kok opp under omrøring og la sausen koke i ca. 5 minutter. Tilsett osten og matfløten, Sausen må ikke koke etter osten er tilsatt. Smak til med nykvernet pepper og salt.
Garnityr
Skjær løk og paprika i terninger. Finhakk hvitløk. Surr grønnsaker i olivenolje til løken er blank. Ha grønnsakene over i sausen. Surr klippfiskstrimlene i olje til væsken har fordampet, og ha den sammen med grønnsakene i ostesausen.
Pasta
Kok pasta etter anvisning på pakken. Ha den kokte pastaen over i ostesausen. Tilsett timian og server straks.