Klippfisk brandade

Dette er en av våre klare favoritter. En klassisk klippfiskrett som vi har lånt fra Sonja Lee. Denne retten er enkel å tilberede med en utrolig god smak, og bør prøves!

40 min 4 porsjoner

Ingredienser:

  • 500 g klippfiskstrimler
  • 1 kg poteter
  • 120 g smør
  • 2 dl helmelk
  • 1 1/2 dl matfløte
  • 1/2 dl olivenolje
  • 3 ss hakket bladpersille
  • 1/2 ts revet muskatnøtt
  • 6 fedd hvitløk
  • 150 g revet parmesanost
  • salt og pepper

Dette gjør du:

  • Skrell og kok potetene.
  • Bland melk, fløte, smør, knust hvitløk og muskat i en kasserolle. Dette skal småputre mens potetene koker i ca 15-20 minutter.
  • Ovnsbak klippfiskstrimlene med litt olivenolje i 10-15 min ved 200 grader.
  • Mos potetene og bland i melk- og fløteblandingen.
  • Rør forsiktig inn klippfiskstrimlene og parmesanosten.
  • Rett før servering tilsettes persille.
  • Denne retten kan serveres både varm og kald. Serveres den kald så passer den sammen med kokte egg og salat. Som varm rett serveres den ofte bare slik den er, uten tilbehør.
Åpne meny