Sveins pannestekte klippfiskfilet
Svein har utviklet en helt ny klippfiskrett som serveres med smørdampet nykål, syltet rødløk, ovnsbakte cherry tomater og hollandaise saus.
Ingredienser:
- 800 gram Halvors klippfiskfilet
- 8 stk Cherry tomat
- 1 stk nykål
- 2 ss smør
- 1 stk rødløk
- ½ dl hvitvinseddik
- 1 dl sukker
- 2,5 dl vann
- 2 stk eggeplommer
- 3 dl extra virgin olivenolje
- 1-2 ss sitronsaft
- Salt og pepper
Dette gjør du:
Klippfiskfilet:
Stekes i panne med ½ dl olivenolje på middels varme, ca 3-4 minutter på hver side. Steketiden varierer avhengig av tykkelse på filetene.
Hollandaise saus:
Pisk 2 stk eggeplommer sammen med 1ss sitronsaft og litt salt i stålbolle (eller kjele) over vannbad som er ca 45 grader, pisk til kremet konsistens. Spe med romtemperert 2 dl olivenolje i tynn stråle, husk å piske hele tiden slik at sausen ikke sprekker. Smak til med salt og pepper, og evt mer sitronsaft. La sausen stå over vannbad med jevnlig omrøring til sausen har passe temperatur. Om man syns sausen er for tykk kan den spes med litt lunkent vann.
Syltet rødløk:
Kutt rødløk i tynne skiver, og legg i en liten bolle. Kok opp 2 dl vann, 1 dl sukker og ½ dl hvitvinseddik, og hell over løken. La det stå og trekke i ca 2 timer før servering. Kan gjerne lages dagen før servering.
Smørdampet nykål:
Skjær kålen i båter, legg den i en kjele og tilsett litt vann. Ha 2 ss smør over kålen, legg på lokk, kok opp og senk temperaturen. La kålen dampe under lokk i ca 5 minutter.
Ovnsbakte Cherry tomater:
Vend tomatene i ½ dl olivenolje. Bakes i ovn på 200 grader i ca 20 minutter. Kan gjerne lages i større porsjon og dagen før man skal servere de.
Anrettes som på bilde eller etter eget ønske.