Halvors klippfiskpizza

30+20 2 porsjoner
Ingredienser:
- 500 gram HALVORS Klippfiskstrimler
- 200 g løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk rød paprika, hakket
- 50 g sort oliven
- 100 g tomater i skiver
- 3 ss olivenolje
- ½ ts Provence krydder
- Sort pepper, kvernet
- 150 g pizzasaus
- 300 g ost (mozzarella, parmesan eller annen revet ost)
PIZZABUNN
- 500 g hvetemel
- 1 ts salt
- 1 pose tørrgjær
- ½ dl olivenolje
- Ca 3 dl lunkent vann
Dette gjør du:
- Bland de tørre ingrediensene til pizzabunnen og tilsett olivenolje og lunkent vann, bland godt sammen til en smidig deig. Sett til heving i ca 30 min.
- Kutt løk, hvitløk og paprika, fres dette i olivenolje til løken er blank. Tilsett Provence krydder og klippfisk, surr dette sammen til væsken som dannes av klippfisken har fordampet.
- Kjevle eller trykk pizzabunnen ut på ett stekebrett, fordel pizzasausen over bunnen. Fordel osten over, så blandingen av grønnsaker og klippfisk. Ha til slutt tomater i skiver og oliven på toppen.
- Stekes på 225 grader midt i ovnen i ca 20 minutter. Brukes varmluft bør temperaturen senkes til 200 grader.
- Serveres med ruccola, ristede pinjekjerner og hvitløksrømme (alternativt med rømme tilsatt en ss frisk sitronsaft og 1 ts sukker).