Halvors klippfiskpizza

30+20 2 porsjoner

Ingredienser:

  • 500 gram HALVORS Klippfiskstrimler
  • 200 g løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk rød paprika, hakket
  • 50 g sort oliven
  • 100 g tomater i skiver
  • 3 ss olivenolje
  • ½ ts Provence krydder
  • Sort pepper, kvernet
  • 150 g pizzasaus
  • 300 g ost (mozzarella, parmesan eller annen revet ost)

PIZZABUNN

  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 pose tørrgjær
  • ½ dl olivenolje
  • Ca 3 dl lunkent vann

Dette gjør du:

  • Bland de tørre ingrediensene til pizzabunnen og tilsett olivenolje og lunkent vann, bland godt sammen til en smidig deig. Sett til heving i ca 30 min.
  • Kutt løk, hvitløk og paprika, fres dette i olivenolje til løken er blank. Tilsett Provence krydder og klippfisk, surr dette sammen til væsken som dannes av klippfisken har fordampet.
  • Kjevle eller trykk pizzabunnen ut på ett stekebrett, fordel pizzasausen over bunnen. Fordel osten over, så blandingen av grønnsaker og klippfisk. Ha til slutt tomater i skiver og oliven på toppen.
  • Stekes på 225 grader midt i ovnen i ca 20 minutter. Brukes varmluft bør temperaturen senkes til 200 grader.
  • Serveres med ruccola, ristede pinjekjerner og hvitløksrømme (alternativt med rømme tilsatt en ss frisk sitronsaft og 1 ts sukker).
Åpne meny