HALVORS Bolinhos med tomatsalsa eller aioli
Bolinhos er svært populært og verdsettes høyt både i Portugal og Brasil. Bolinhos er enkel å tilberede og passer godt som snacks, tapas, forrett eller som middag, gjerne med salat og ris.

Ingredienser:
10 Bolinhos
Dette gjør du:
Bolinhos
Ta bolinhos ut av pakken og la de ligge i romtemperatur i ca 2 timer. Ha rapsolje i en stekepanne og stek bolinhos gylden. Snu bolinhos 3 ganger slik at de blir stekt jevnt på alle sidene. La de hvile i 2-3 minutter før servering.
Bolinhos smaker veldig godt sammen med tomatsalsa, aioli, søt chilisaus og grønn salat.
Tomatsalsa
1 båt hvitløk
1 stk rødløk
6 stk plommetomater
½ stk agurk
2 ss finhakket gressløk
Saften av 1 stk lime
1 dl olivenolje
Salt
Pepper
Slik gjør du:
- Skrell hvitløk og rødløk. Del tomatene i 2 og ta ut innmaten. Del agurk i 2 og skrap ut den bløte kjernen, deretter skal alt finhakkes og blandes sammen i en bolle.
- Tilsett finhakket gressløk og saften fra 1 stk lime.
- Rør inn olivenolje og smak til med salt og pepper.
Aioli
2 stk eggeplommer
1 ss sitronsaft
½ ts dijonsennep
1 båt presset hvitløk
2 dl rapsolje
Salt
Pepper
Slik gjør du:
Alle ingredienser skal være romtemperert før tilberedning.
- Visp sammen eggeplommer, sitronsaft, dijonsennep og hvitløk.
- Spe forsiktig med olje under kraftig visping, smak til med salt og pepper.