HALVORS Bolinhos med tomatsalsa eller aioli

Bolinhos er svært populært og verdsettes høyt både i Portugal og Brasil. Bolinhos er enkel å tilberede og passer godt som snacks, tapas, forrett eller som middag, gjerne med salat og ris.

30 4 porsjoner

Ingredienser:

10 Bolinhos

Dette gjør du:

Bolinhos

Ta bolinhos ut av pakken og la de ligge i romtemperatur i ca 2 timer. Ha rapsolje i en stekepanne og stek bolinhos gylden. Snu bolinhos 3 ganger slik at de blir stekt jevnt på alle sidene. La de hvile i 2-3 minutter før servering.

Bolinhos smaker veldig godt sammen med tomatsalsa, aioli, søt chilisaus og grønn salat.

Tomatsalsa

1 båt hvitløk

1 stk rødløk

6 stk plommetomater

½ stk agurk

2 ss finhakket gressløk

Saften av 1 stk lime

1 dl olivenolje

Salt

Pepper

Slik gjør du:

  • Skrell hvitløk og rødløk. Del tomatene i 2 og ta ut innmaten. Del agurk i 2 og skrap ut den bløte kjernen, deretter skal alt finhakkes og blandes sammen i en bolle.
  • Tilsett finhakket gressløk og saften fra 1 stk lime.
  • Rør inn olivenolje og smak til med salt og pepper.

Aioli

2 stk eggeplommer

1 ss sitronsaft

½ ts dijonsennep

1 båt presset hvitløk

2 dl rapsolje

Salt

Pepper

Slik gjør du:

Alle ingredienser skal være romtemperert før tilberedning.

  1. Visp sammen eggeplommer, sitronsaft, dijonsennep og hvitløk.
  2. Spe forsiktig med olje under kraftig visping, smak til med salt og pepper.
Åpne meny