Bolinhos med ris og tomatsalsa
Bolinhos, eller klippfiskboller på norsk, er svært populært og verdsettes høyt både i Portugal og Brasil. Bolinhos er enkel å tilberede og passer godt som snacks, tapas, forrett eller som middag, gjerne med salat og ris.

30 2 porsjoner
Ingredienser:
10 klippfiskboller, 300 g
Ris til 2 personer
Tomatsalsa:
- 2 stk vårløk
- 1/2 stk rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 3 stk tomat
- 4 ss olivenolje
- Salt
- Pepper, grovmalt
Dette gjør du:
Tomatsalsa
- Rens og finhakk vårløk, rødløk og hvitløk
- Vask, rens og skjær tomat i små terninger
- Bland vårløk, rødløk, hvitløk, tomat og olivenolje sammen i en bolle
- Smak til med salt og pepper
Klippfiskboller
Frityrstek klippfiskbollene fra fryst tilstand i varm olje (nøytral eller olivenolje) eller frityrkoker (180 grader) i ca 5 minutter. Ikke stek for mange boller samtidig, og prøv deg fram for å finne optimal steketid. Bollene er ferdigstekt når de har fått en kjernetemperatur på 75 grader.
Alternativt kan klippfiskbollene stekes fra tint tilstand i stekepanne med litt olje