Boknafisk med kremet kål

40 min 2 porsjoner
Ingredienser:
- 400 g Halvors Boknafisk
- Vann
- Salt
- 150 g bacon
KÅLSAUS
- 2 sjalottløk
- 1 ss smør
- 1 dl hvitvin
- 5 dl fløte
- 2 ts eddik
- 1 lite kålhode
- Persille
Dette gjør du:
- Kok opp vann (50 g salt pr liter). Legg i fisken og la den trekke til den er gjennomkokt, ca 12 minutter.
- Stek bacon i terninger.
- Finhakk sjalottløken og la den surre i smør til den er gylden.
- Ha i hvitvinen og la den koke til det er ca halvparten igjen.
- Ha i fløten, kok opp, smak til med salt, pepper og eddik.
- Ha i finsnittet kål. Den skal trekke i sausen til den begynner å bli myk.
- Finhakket persille tilsettes til slutt.
- Server fisken med bacon, kålsaus, kokte poteter og kålrot eller gulrot.