Klippfiskstrimler

Av skrei

​Klippfiskstrimler er et naturprodukt produsert av stor vinterskrei. Den saltes og tørkes på Senja i vintermånedene, og etterlagres/modnes i 2-8 måneder.

Skinn og bein fjernes for hånd under vanneprosessen. Det brukes kun rent, kaldt vann. Produktene vakuumpakkes og fryses umiddelbart etter at utvanningen er ferdig.

NB! Klippfiskstrimlene kan variere i farge, hardhet og tykkelse. Det er flere faktorer som er med å påvirke det endelige resultatet, blant annet tørkeforholdene, lagringstid og størrelse på fisken.

INNHOLDSDEKLARASJON
skrei, salt og rent vann uten tilsetningsstoffer

HOLDBARHET
fersk, kjølt: 2 døgn
fersk, vakuumpakket, kjølt: 7 døgn
frossen vakuumpakket: 18 måneder

ANBEFALT TINING
tines i kjøleskap i ca. 1 døgn

Strimlene kan bakes i ovn med olivenolje, og pepper, 200 grader i 12 minutter, eller tilsettes direkte i rettene.

Produktbilder:

Relevante oppskrifter:

Åpne meny