Tørrfisksuppe med bacon og chorizo

30 min 2 porsjoner

Ingredienser:

  • 500 g utvannet tørrfisk i tynne strimler
  • 4 - 5 finhakkede hvitløkbåter
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1 kg grovhakkede hermetiske
  • 1 finhakket rød chili
  • 1 ts sukker
  • 2 laurbærblad
  • 100 g bacon i terninger
  • 50 g chorizopølse i strimler
  • 1 løk i tynne strimler
  • 1 rød paprika i strimler
  • 10dl fiskekraft
  • Til servering:
  • Brød og aïoli

Dette gjør du:

  • Fres tomatene i olje. Tilsett hvitløk, chilipepper, sukker og laurbærblad og la det koke i 20 minutter, til det tykner. Sil blandingen.
  • Fres tørrfisk, bacon, pølse, løk og paprika i 3-4 minutter.
  • Tilsett en skje olivenolje om nødvendig.
  • Hell på tomatsausen og fiskekraft og la suppen koke i et par min.
  • Smak om den trenger ekstra salt og server den rykende varm med godt brød til.
  • En kraftig spansk rødvin er beste drikke til suppen. 
Åpne meny