Tørrfisklasagne

Dette er en spennende og velsmakende variant av lasagne.

60 min 4 porsjoner

Ingredienser:

  • 500 g Halvors Tørrfiskstrimler
  • 5 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 30 gram revet parmesan
  • 150 gram revet ost (Jarlsberg)
  • 2 ss finhakket rød paprika
  • 2 ss finhakket grønn paprika
  • 2 ss finhakket løk
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • ½ ts tørket timian
  • 16 stk lasagneplater
  • ½ dl olivenolje
  • Salt pepper

Dette gjør du:

Fordel tørrfiskstrimler i en ildfast form. Ha over ca. 1,5 ts fint salt. Bak tørrfiskstrimlene i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Det anbefales å hakke tørrfiskstrimlene i litt mindre biter når de er avkjølt, slik at de fordeler seg fint i den ferdige retten.

Ha olivenoljen i en kasserolle og stek rød og grønn paprika i oljen. Tilsett deretter løk, hvitløk og tørket timian. Surr dette til løken er blitt blank.

Tilsett melk og fløte og kok opp. Ha i parmesan og 50 gram av den revne osten. Det er viktig at sausen ikke koker etter at osten er tilsatt. Ha i de bakte tørrfiskstrimlene og smak til sausen med salt og pepper.

Fordel litt av blandingen i en ildfast form, legg så på lasagneplater. Fortsett deretter med å fordele saus og lasagneplater slik at det blir 4 lag med lasagne plater. Avslutt med saus.

Det er viktig å knekke av hjørnene på lasagneplatene slik at de kommer helt ut til kantene i formen. Pass også på så det ikke ligger plater over hverandre uten at det er saus mellom.

Fordel til slutt 100 gram revet ost over, og stek i ovnen på 200 grader i 30 minutter. Dersom du ønsker å bruke varmluft bør temperaturen senkes til 170 grader.

Serveres med grønn salat og godt brød.

Åpne meny