Sveins tørrfisksandwich à-la Cæsar

Dette er en super lunchrett som smaker himmelsk!

30 4 porsjoner

Ingredienser:

  • 500 gram Halvors tørrfiskstrimler
  • ½ stk rødløk i tynne ringer
  • 1 stk Romano salat revet
  • 1 stk lollo rosso salat revet
  • 8 stk cherrytomat
  • 2 stk egg
  • 4 stk store skiver mellomgrovt brød
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ss Melk
  • 1 ts dijonsennep
  • ½ fedd hvitløk finhakket
  • 4 stk finhakket ansjosfileter
  • 1 dl solsikkeolje
  • ½ dl olivenolje
  • 40 gram revet parmesan
  • Saft av ½ sitron
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts kajennepepper
  • 4 skiver sprøstekt bacon

Dette gjør du:

Slik gjør du:

Tørrfiskstrimlene:

Fordel tørrfiskstrimlene i ildfast form, ha på ca 40 gram salt og 3 ss olivenolje. Bland sammen. Bak tørrfiskstrimlene i ovn på 200 grader i ca 12 minutter, hell av væsken som er i formen.

Cæsar dressing:

Bland sammen eggeplomme, dijonsennep, hvitløk, sitronsaft og ansjos. Spe med solsikke olje i tynn stråle mens du pisker kraftig. Spe deretter inn olivenoljen. Smak til med salt og kajennepepper.

Sandwich:

Pisk sammen egg og melk. Dypp brødskivene i eggeblandingen, og stek i panne på medium varme til de har gylden farge på begge sider.

Servering:

Bland sammen salatene, tomat, rødløk og tørrfiskstrimler. Vend inn Cæsar dressing. Anrettes på sandwich og toppes med sprøstekt bacon.

Åpne meny