Skarvens grillede tørrfisk

40 min 2 porsjoner

Ingredienser:

  • 400 g Halvors tørrfiskfilet
  • 400 g små poteter
  • 150 g bacon
  • 25 g smør
  • Litt olivenolje

GULROTSTUING

  • 150 g gulrøtter i terninger
  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl matfløte
  • 30 g smør
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • Maisenna

HVITLØKSMØR

  • 125 g smør
  • Litt salt og pepper
  • 1/4 dl soyaolje
  • 1-2 ?nhakkede hvitløksbåter
  • 1/2 ss hakket persille
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 egg

Dette gjør du:

  • La tørrfiskfileten ligge i 5% saltlake ( 50 g salt pr liter vann) i ca. 20 minutter, skyll av og tørk.
  • Varm opp melk og smør til stuingen. Tilsett muskat, salt og pepper. Hell i melk og fløte og jevn med maisenna. Gulrøttene kokes møre i lettsaltet vann. Bland sammen til stuing. Stek bacon i terninger eller strimler.
  • Rør smør til hvitløksmør hvitt og skummende i en miksmaster. Tilsett resten av ingrediensene under kjøring. Rør alt godt sammen.
  • Fisken stekes i olje ca 3 minutter på hver siden. Så fordeles hvitløkssmøret på, og den gratineres ett minutt under grill i ovn.
  • Server retten med stuingen, kokte poteter, bacon og baconfettet.
Åpne meny