Lutefisk med sennepssaus

40 min 2 porsjoner

Ingredienser:

  • 1,5 kg lutefisk
  • 1-2 ss salt
  • Mandelpoteter
  • 100 g bacon i skiver
  • Grovmalt pepper

SENNEPSAUS

  • 0,5 liter melk
  • 1 ss margarin
  • 2 ss mel
  • 3 ss grov middels sterk sennep
  • Kvernet hvitpepper
  • Salt

Dette gjør du:

  • Vi anbefaler å koke lutefisken uten vann i ildfast form eller langpanne i stekeovnen på 200 grader.
  • Legg lutefisken i en langpanne eller ildfast fat med skinnsiden ned. Dryss salt over lutefisken og la den stå i 10-15 minutter. Hell av vannet som dannes og dekk med lokk eller aluminiumsfolie.
  • Settes i ovnen og la den stå i ca 40 minutter. Kontroller lutefisken etter ca 30 minutter. Det er viktig at fisken ikke står for lenge i ovnen. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid.
  • Husk at den temperaturen lutefisken har når den settes i ovnen har betydning for koketiden. Store kalde stykker trenger lengre tid enn små tempererte stykker.
  • Skjær baconet i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.
  • Smeltet margarin og mel blandes til jevning. Kok opp melken og rør inn jevningen. La dette småkoke i 5 min. Smak til med salt og pepper. Ha i sennepen og kok forsiktig opp under om røring. Serveres varm til lutefisk.
Åpne meny