Halvors kremet klippfisksuppe

4 porsjoner

Ingredienser:

  • 500 g klippfiskstrimler
  • 1 løk, grovhakket
  • Olivenolje
  • 1 purre, grovhakket
  • 10 kokte poteter i terninger
  • 1 dl pinjekjerner
  • 12 dl grønnsaksbuljong
  • 2 loffskiver i terninger
  • 3 dl kremfløte

Dette gjør du:

Suppen
Grovhakk løk og purre. Surr løken i olje til den blir blank, tilsett halvparten av purreløken og surr litt videre. Tilsett pinjekjernene og surr disse litt sammen med løk og purreløk. Tilsett grønnsaksbuljong og klippfiskstrimlene, la det koke opp. Tilsett så potetene og resten purreløken og la det koke i ca. 5 minutter. Tilsett kremfløten og smak til med nykvernet pepper og kanskje salt.

Brødkrutonger
Stek loff terningene i olje til gyllen farge, strø dem over suppen ved servering.

Åpne meny