Grillet klippfisk

80 min 2 porsjoner

Ingredienser:

  • 500 g Halvors grillklippfisk
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 1 fedd hvitløk kuttet i skiver
  • 100 g grillet paprika
  • 100 g ruccola salat skylles godt
  • 1 ss frisk finkuttet oregano
  • 40 g sorte oliven med stein
  • 2 stk bakepotet
  • Grovt salt 

Dette gjør du:

  • Dekk bakepotet med grovt salt (stikk hull i skinnet så saltet trekker inn) og bak i ovn på 200 grader (ca 1 time og 20 minutter). Etter baking skal de klemmes forsiktig så det blir mos inne i poteten. Halvparten av olivenoljen surres i en kjele sammen med den skivede hvitløken til den bli blank. Skjær et kryss og klem potetene opp. Tilsett ca 1 ss av hvitløksoljen i hver potet før servering.
  • Klippfisken pensles med olivenolje og grilles (først på fiskesiden slik at det blir grillmønster og deretter snus klippfisken og grilles ferdig på skinnsiden). Det bør være god avstand mellom fisken og varmekilden (skinnet blir ofte godt stekt, men blir sprøtt og smakfullt).
  • Strimlet grillet paprika blandes med frisk oregano, ruccola, sorte oliven og oljen fra paprikaen.
  • Server klippfisken med saltbakt potet og salat.

Tips: Denne retten kan også tilberedes på kjøkkenet. Klippfisken pensles med olivenolje og bakes i ovn på 200 grader i ca 15-20 minutter med skinnsiden ned.

Åpne meny