Bolinhos med ris og tomatsalsa

Bolinhos, eller klippfiskboller på norsk, er svært populært og verdsettes høyt både i Portugal og Brasil. Bolinhos er enkel å tilberede og passer godt som snacks, tapas, forrett eller som middag, gjerne med salat og ris.

30 2 porsjoner

Ingredienser:

10 klippfiskboller, 300 g

Ris til 2 personer

Tomatsalsa:

  • 2 stk vårløk
  • 1/2 stk rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 stk tomat
  • 4 ss olivenolje
  • Salt
  • Pepper, grovmalt

Dette gjør du:

Tomatsalsa

  • Rens og finhakk vårløk, rødløk og hvitløk
  • Vask, rens og skjær tomat i små terninger
  • Bland vårløk, rødløk, hvitløk, tomat og olivenolje sammen i en bolle
  • Smak til med salt og pepper

Klippfiskboller

Frityrstek klippfiskbollene fra fryst tilstand i varm olje (nøytral eller olivenolje) eller frityrkoker (180 grader) i ca 5 minutter. Ikke stek for mange boller samtidig, og prøv deg fram for å finne optimal steketid. Bollene er ferdigstekt når de har fått en kjernetemperatur på 75 grader. 

Alternativt kan klippfiskbollene stekes fra tint tilstand i stekepanne med litt olje

Åpne meny