Boknafisk med kremet kål

40 min 2 porsjoner

Ingredienser:

  • 400 g Halvors Boknafisk
  • Vann
  • Salt
  • 150 g bacon

KÅLSAUS

  • 2 sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 1 dl hvitvin
  • 5 dl fløte
  • 2 ts eddik
  • 1 lite kålhode
  • Persille

Dette gjør du:

  • Kok opp vann (50 g salt pr liter). Legg i fisken og la den trekke til den er gjennomkokt, ca 12 minutter.
  • Stek bacon i terninger.
  • Finhakk sjalottløken og la den surre i smør til den er gylden.
  • Ha i hvitvinen og la den koke til det er ca halvparten igjen.
  • Ha i fløten, kok opp, smak til med salt, pepper og eddik.
  • Ha i finsnittet kål. Den skal trekke i sausen til den begynner å bli myk.
  • Finhakket persille tilsettes til slutt.
  • Server fisken med bacon, kålsaus, kokte poteter og kålrot eller gulrot.
Åpne meny