Bachalau de Gomes de Sa

40 min 2 porsjoner

Ingredienser:

  • 800 g Halvors Klippfisk
  • 12 dl vann
  • 1 ss usaltet smør
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stor løk i tynne skiver
  • 3 fedd hvitløk
  • 900 g kokte poteter i skiver
  • ¾ dl frisk finhakket persille
  • ¼ ts grovmalt pepper
  • 1 hardkokt egg i båter
  • 12 sorte oliven

Dette gjør du:

  • Legg fisken i en kjele og hell over det kokende vannet.
  • La den trekke i 12-15 minutter til fisken flaker seg lett. Smelt smøret i en panne sammen med en spiseskje olivenolje. Tilsett løken og hvitløken og la den surre til den er myk og lett gylden.
  • Ta ut løken. Ha i resten av oljen og tilsett potetene, som stekes til de er gylne.
  • Legg halvparten av potetene i en godt smurt ildfast form. Dryss over litt nykvernet pepper og frisk persille.
  • Legg over en tredjedel av løken og halvparten av fisken og dryss på ny litt pepper og persille over. Gjenta med løk, poteter og fisk, og avslutt med et lag løk, pepper og mesteparten av persillen.
  • Stek i stekeovn i 30-40 minutter ved 200 grader til retten har fått en gylden overflate.
  • Pynt med hardkokte båter av egg, sorte oliven og persilledryss.
Åpne meny